Το Λούβρο, ένα από τα μεγαλύτερα και εμβληματικότερα μουσεία του κόσμου, με τους περισσότερους επισκέπτες διεθνώς, αποκλείστηκε σήμερα από διαδηλωτές, στο πλαίσιο των μεγαλειωδών εργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στην επίθεση του Μακρόν στις συντάξεις.

Ads

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της Πυραμίδας κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας «θα φτάσουμε μέχρι τη σύνταξη» και «οι τουρίστες μαζί μας», ζητώντας από τους επισκέπτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της γαλλικής εργατικής τάξης.

Κάποιοι από τους επισκέπτες πάντως δεν έδειξαν καμία αλληλεγγύη ή κατανόηση, επιτιθέμενοι με βρισιές στους διαδηλωτές, σε μια ακόμη απόδειξη ότι η επίσκεψη σε μουσεία δεν αρκεί για να χαρακτηριστεί ο επισκεπτόμενος ως πολιτισμένος.

Οι αρχές του μουσείου ανακοίνωσαν ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα αποζημιωθούν, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι πόρτες να ανοίξουν το απόγευμα, υπό τον όρο ότι οι συνδικαλιστές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό.

Ads

Το Λούβρο δέχθηκε τον περασμένο χρόνο 9,6 εκατομμύρια επισκέπτες, πλησιάζοντας τον αριθμό – ρεκόρ των 10,2 εκατομμυρίων το 2018.

*Φωτό αρχείου