Η 14χρονη Σαρλότ Μπάρον απαγχονίστηκε στο δωμάτιο της στο Γκρέιτερ Μάντσεστερ, τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μικρό κορίτσι βρήκε ο 20χρονος αδελφός της.

Ads

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, είχε στείλει μήνυμα σε φίλη της, στο οποίο έλεγε: «Τι συμβαίνει με εμένα, είμαι τόσο δειλή».

Η δίκη για την υπόθεση της Σαρλότ Μπάρον ξεκίνησε χθες, Τρίτη στη Βρετανία, με το μυστικό ημερολόγιο που διατηρούσε να αποκαλύπτει ότι προέβη στο απονενοημένο διάβημα λόγω της δυστυχίας που ένιωθε για την εικόνα του σώματός της.

Η Σαρλότ έγραφε ότι δεν της άρεσε το σώμα της και ότι ευχόταν να είχε πεθάνει τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ads

Το μήνυμα, που διαβάστηκε στο δικαστήριο έλεγε: «Σχεδόν πέθανα. Ήμουν τόσο κοντά. Απλά ήθελα να ξεχάσω τα πάντα. Απλά ήθελα να πεθάνω. Ήμουν τόσο κοντά, γιατί έπρεπε να με σώσουν, γιατί, δεν θέλω να είμαι εδώ. Γιατί δεν με αφήνουν να πεθάνω».

Κατά την ακροαματική διαδικασία η Σαρλότ παρουσιάστηκε ως ένα ευτυχισμένο κορίτσι, το οποίο ωστόσο, άρχισε να αυτοτραυματίζεται από 12 χρονών. Το σημείο καμπής ήταν όταν έμαθε ότι η γιαγιά της πάσχει από καρκίνο.

image

«Ανακάλυψα ότι αυτοτραυματιζόταν στα 12 της. Είχα δει σημάδια στα χέρια της. Αρχικά το αρνήθηκε αλλά μετά το παραδέχτηκε. Αναπτυσσόταν γρήγορα και είχε θέματα με το σώμα της, όπως οι περισσότεροι έφηβοι», δήλωσε η μητέρα της.

Και πρόσθεσε: «Άφησα την μητέρα μου να της μιλήσει γιατί και αυτή αυτοτραυματιζόταν και η Σαρλότ έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα μετά. Δεν ήθελα να την πιέσω τόσο πολύ. Στη Σαρλότ δόθηκε υπερβολική ελευθερία γιατί δεν ήθελε να βλέπει τη γιαγιά της καταβεβλημένη από την ασθένεια. Ήταν δημοφιλές κορίτσι και κοινωνικό. Νόμιζα ότι η κατανάλωση αλκοόλ ήταν μέσα σε αυτά που κάνουν οι έφηβοι, αλλά ήταν μια κραυγή για βοήθεια και δεν την άκουσα…»

image

«Η Σαρλότ ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί και τίποτα δεν φαινόταν να πηγαίνει λάθος. Η Σαρλότ δεν περιφερόταν μιλώντας για την προσωπική της ζωή. Την εβδομάδα που πέθανε έμοιαζε εντελώς φυσιολογική» είπε ο αδελφός της.

Ο επιθεωρητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, ανέφερε: «Βρέθηκε ένα μαύρο τετράδιο με το όνομά της. Υπήρχαν πολλά σχέδια. Στην πρώτη σελίδα υπήρχε μια ζωγραφιά που έδειχνε ένα χέρι γράφει που είχε σημάδια αυτοτραυματισμού, ενώ στο κείμενο περιγράφεται η Σάρλοτ να κάνει κακό στον εαυτό της. Στη συνέχεια μιλάει για το ότι δεν της άρεσε το σώμα της, ότι ήταν υπέρβαρη και αφήνει υπόνοιες για κατάθλιψη».