«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

Ads

Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι δεν βοηθά η ελάφρυνση χρέους, επανερχόμενος στο ζήτημα για τρίτη φορά μετά την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα.

Όπως υπογράμμισε, η Αθήνα δεν έχει κάνει αρκετά, σημειώνοντας ότι δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Σε περίπτωση που δοθεί η ελάφρυνση χρέους, δεν θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ανοιχτή σύγκρουση για τη λιτότητα του Σόιμπλε στην Ευρώπη

Ads

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα υποσχεθέντα, σημείωσε ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζει πέραν των δυνατοτήτων της.

«Έχουν σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συνταξιοδοτικές παροχές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία». 

Όσον αφορά στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί ο ρόλος του στα μελλοντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.