Επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκε ένα 18χρονο μέλος της Die Linke, του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, στην πόλη Βίσμαρ της Γερμανίας. Οι δράστες μαχαίρωσαν τον Julian Kinzel 17 φορές.

Ads

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, όταν οι τρεις άγνωστοι τον πλησίασαν αποκαλώντας τον “ομοφυλόφιλο κομμούνι” και “παράσιτο” και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν 17 φορές. Ο Kinzel βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Die Linke, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες ήταν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη περιοχή. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στο θύμα, οι δράστες φορούσαν ρούχα με την επωνυμία Thor Steinar, μια μάρκα στενά συνδεδεμένη με το νεοναζιστικό φάσμα.

Τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία τα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2015 και μόνο μέχρι το Δεκέμβριο, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 733 εγκλήματα με ακροδεξιό υπόβαθρο. Τα περισσότερα αφορούσαν υλικές ζημιές ενώ τουλάχιστον 68 ήταν περιπτώσεις εμπρησμών.

Ads