«Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε ένα σοκ για την Ευρώπη και θα επηρέαζε την αντίληψη που έχουμε για την γηραιά ήπειρο», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Ads

Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης και της Παρασκευής.  «Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί διότι το συμφέρον της Ευρώπης, το συμφέρον της Γαλλίας, το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει εντός της Ένωσης» προσέθεσε ο ίδιος.

«Το προσχέδιο που έχει προταθεί από τον πρόεδρο (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ) Τουσκ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει στοιχεία που επιτρέπουν να προωθήσουμε και να βρούμε ικανοποιητικές για όλους λύσεις- ακόμα κι αν δεν βρισκόμαστε παρά στην αρχή των συνομιλιών» επισήμανε ο Μανουέλ Βαλς.

«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ένας χώρος αλληλεγγύης μεταξύ των Κρατών και δε μπορούμε να επιλέγουμε α λα καρτ σε σχέση με αυτό που μας βολεύει. Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο που μπορούμε να προσαρμόσουμε όμως δεν μπορούμε να διαρρυθμίζουμε σε σχέση με τα συμφέροντα (του καθένα), εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μια γραμμή έχει παραβιαστεί», κατέληξε.

Ads