Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το ανώτατο ύψος των διδάκτρων που θα μπορούν να χρεώνουν τους Βρετανούς φοιτητές και όσους προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ τα πανεπιστήμια στην Αγγλία θα παραμείνει στις 9.250 λίρες για κάθε έτος σπουδών.

Ads

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε αύξηση της τάξης των 250 λιρών ανά έτος σπουδών για τα επόμενα χρόνια.

Η Μέι πρόσθεσε ότι όλο το σύστημα χρηματοδότησης των σπουδών στα αγγλικά πανεπιστήμια θα επανεξεταστεί, παραδεχόμενη ότι όταν οι Συντηρητικοί τριπλασίασαν το ανώτατο όριο των διδάκτρων για τις προπτυχιακές σπουδές το 2012 δεν ανέμεναν ότι σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια θα χρέωναν το μέγιστο ποσό. Όπως είπε, αναμενόταν ότι παράλληλα θα προσφέρονταν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών μικρότερης διάρκειας, κάτι που δεν συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι 9.330 φοιτητές βρετανικών πανεπιστημίων κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16 προέρχονταν από την Κύπρο, με τη χώρα να βρίσκεται στην ενδέκατη θέση διεθνώς και στην έκτη στην ΕΕ (πίσω από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ελλάδα) ως προς τη μεγαλύτερη εθνική κοινότητα φοιτητών σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Ads