Δραματική αύξηση των νεκρών από τον κοροναϊό στη Βρετανία όπου ακόμη 684 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία μέρα.

Ads

Συνολικά οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 3.605 ενώ τα νέα κρούσματα του Covid-19 είναι 4.450 με τις συνολικές περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα να φτάνουν πλέον τις 38.168.

Λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως θα σημειωθεί η κορύφωση του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού στη Βρετανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Η μοντελοποίηση δείχνει ότι η κορύφωση θα έρθει λίγο νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, τις επόμενες εβδομάδες, αλλά αυτό συναρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πόσοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης» δήλωσε στο BBC ο Χάνκοκ, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ads

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε παράλληλα σε δηλώσεις που έκανε στο ITV ότι «δεν έχει ιδέα» αν σήμερα τελειώνει η καραντίνα μιας εβδομάδας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ερωτηθείς αν ο Τζόνσον θα βγει σήμερα από την καραντίνα, ο Χάνκοκ απάντησε: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά αυτό που πράγματι ξέρω είναι ότι εξακολουθεί να εργάζεται».