Η βουτιά θανάτου του αεροσκάφους διήρκεσε συνολικά οκτώ λεπτά, δήλωσε ο Τόμας Βίνκελμαν, εκπρόσωπος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στη νότια Γαλλία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, συνολικά 150 άτομα, ανάμεσά τους δύο βρέφη και 16 μαθητές από τη Γερμανία. 

Ads

Σε συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Βίνκελμαν δήλωσε πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από Βαρκελώνη στις 10:01 το πρωί με προορισμό το Ντίσελντορφ. «Στις 10:47 σταμάτησε το ταξίδι του και το ύψος στο οποίο βρισκόταν και ξεκίνησε μία καθοδική πορεία. Η πορεία αυτή διήρκεσε συνολικά οκτώ λεπτά. Η επικοινωνία ανάμεσα στο αεροπλάνο και στο γαλλικό πύργο ελέγχου σταμάτησε στις 10:53. Το αεροπλάνο τότε συνετρίβη» είπε ο εκπρόσωπος.

Το αεροπλάνο μέσα σε λίγα λεπτά έπεσε από τα 38.000 στα 6.000 πόδια. «Δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη ένδειξη γιατί ξεκίνησε η κάθοδος» είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινήσει μία διαδικασία φημολογίας. «Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς συνέβη το συντομότερο δυνατόν» είπε.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις: Κανείς επιζών από τη συντριβή του Airbus A320 στη νότιο Γαλλία

Ads

Σχετικά με το αν το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ο Τόμας Βίνκελμαν δήλωσε: «Έρχονται και σε εμάς αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δεν είμαστε βέβαιοι εάν το αεροπλάνο εξέπεμψε όντως σήμα κινδύνου».

Για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το αεροπλάνο ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως ο τελευταίος πλήρης έλεγχος έγινε το καλοκαίρι του 2013, ενώ τελευταίος έλεγχος ρουτίνας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ντίσελντορφ. Παράλληλά δήλωσε πως ο πιλότος είχε δέκα χρόνια εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσεων.