Ένας άντρας με μοτοσικλέτα προσπάθησε, σύμφωνα με μαρτυρίες, να σταματήσει τον Μοχάμεντ Μπουλέλ που με το φορτηγό του έσπειρε το θάνατο στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκαιας. Ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. 

Ads

Ένας Γερμανός δημοσιογράφος, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στη Νίκαια, δήλωσε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι είδε τον μοτοσικλετιστή να κατεβαίνει από το όχημά του και να προσπαθεί να μπει στην καμπίνα του φορτηγού.

«Δεν τα κατάφερε, όμως, και έπεσε στις ρόδες του φορτηγού» είπε ο Richard Gutjahr, που τράβηξε και το σχετικό βίντεο από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του. 

«Στεκόμουν εκεί, στο μπαλκόνι πάνω από την Προμενάντ ντε Ανγκλέ και είδα τους ανθρώπους να γιορτάζουν. Και ξαφνικά ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος» είπε ο δημοσιογράφος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στην αρχή οδηγούσε πολύ αργά, όχι γρήγορα. Οδηγούσε αργά και τον κυνηγούσε ένας μοτοσικλετιστής. Προσπάθησε να περάσει μπροστά του και να ανοίξει την πόρτα αλλά έπεσε στις ρόδες του φορτηγού».

Ads

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το φορτηγό κυνηγούσαν πεζοί και τρεις άντρες της γαλλικής αστυνομίας, οι οποίοι πυροβολούσαν εναντίον του τρομοκράτη.

«Μόλις τους είδε να πλησιάζουν πάτησε το γκάζι, το φορτηγό αύξησε ταχύτητα και άρχισε να θερίζει τον κόσμο» λέει ο Gutjahr.