Φωτιά έχουν πάρει τα social media από το παραλήρημα μισογυνισμού του ακροδεξιού Πολωνού ευρωβουλευτή, Janusz Korwin-Mikke, ο οποίος, σε συζήτηση σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην Ευρώπη, δήλωσε ότι οι γυναίκες «πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, επειδή είναι πιο αδύναμες, πιο μικροκαμωμένες και λιγότερο ευφυείς»!

Ads

Το επιχείρημά του δε ήταν αφοπλιστικά γελοίο, αφού διερωτήθηκε:«Ξέρετε πόσες γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη εκατοντάδα σκακιστών;», για να απαντήσει μόνος του: «Καμία».

Άμεσα αντέδρασε η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Iratxe Garcia-Perez που πήρε το λόγο και απάντησε:

«Κατά τη γνώμη σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω καν το δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ, ως μέλος του ευρωκοινοβουλίου. Και ξέρω ότι σας πονάει και να σας ενοχλεί, διότι οι γυναίκες σήμερα μπορούν να είναι μέλη της Βουλής και να εκπροσωπούν πολίτες που έχουν ίδια δικαιώματα με εσένα. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άνδρες σαν εσένα».

Ads

Θυμίζουμε πως ο Janusz Korwin-Mikke, φανατικός υποστηρικτής του φιλελευθερισμού και οπαδός της Μάργκαρετ Θάτσερ, στο παρελθόν υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δικτάτορα σαν τον Πινοσέτ, ζήτησε την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο Χίτλερ γνώριζε για το ολοκαύτωμα ενώ ζήτησε να απαγορευτεί η αναμετάδοση των παρα-ολυμπιακών αγώνων από την τηλεόραση, καθώς ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.