Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των δύο τζιχαντιστών στην εκκλησία στη Γαλλία δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα Le Telegramme.

Ads

Οι δύο δράστες επιχειρούν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας δύο μοναχές ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα. Οι δύο δράστες έπεσαν τελικά νεκροί από αστυνομικά πυρά. Λίγο νωρίτερα είχαν σκοτώσει τον ιερέα της εκκλησίας, κόβοντάς του το λαιμό.

Σημειώνεται πως οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν και τους δύο δράστες. Πρόκειται για δύο 19χρονους Γάλλους, τον Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν και τον Αντέλ Κερμίς. Και οι δύο ήταν γνωστοί στις αρχές. 

Την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία της Γαλλίας να δηλώνουν πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση και τον αρχηγό της Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ads

Εν τω μεταξύ σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από τις πληροφορίες, που δημοσιοποίησε το γαλλικό κανάλι RTL, σύμφωνα με τις οποίες οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ειδοποιηθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα για την επίθεση. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το RTL, η υπηρεσία πληροφοριών άλλης χώρας είχε στείλει στις γαλλικές αρχές φωτογραφία του δεύτερου δράστη, καθώς και σοβαρές πληροφορίες που περιέγραφαν το κίνητρο του δράστη και την ημερομηνία που προγραμματιζόταν η επίθεση.