Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε 29χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, έξω από κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνο. 

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές κλήθηκαν στο σημείο για να συλλάβουν έναν 27χρονο Αφγανό που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά μια 6χρονη. 

Οι αστυνομικοί του είχαν περάσει χειροπέδες και τον μετέφεραν στο περιπολικό όταν ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από το κέντρο προσφύγων και κρατώντας ένα μαχαίρι κινήθηκε εναντίον του υπόπτου. 

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι ο πρόσφυγας – από το Ιράκ – που επιτέθηκε στον 27χρονο Αφγανό ήταν πιθανόν ο πατέρας του κοριτσιού και φώναξε: «Δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό». 

Ads

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Ιρακινός αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που του έγιναν για να σταματήσει και τότε οι άντρες των αρχών των πυροβόλησαν. 

Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τις ίδιες πηγές.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα από στελέχη της, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. 

Κατά την ίδια πηγή, η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης αποτελεί επίσης το αντικείμενο έρευνας.

Τα γερμανικά ΜΜΕ εγείρουν ερωτήματα για την αντίδραση των αστυνομικών. 

Ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, επικεφαλής του συνδικάτου που τους εκπροσωπεί δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του είναι υποχρεωμένοι να «εμποδίζουν» πράξεις αυτοδικίας και ότι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν σε μια «κατάσταση δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».