Το όνομα του είναι Léopold Lippens και είναι δήμαρχος της Knokke, ενός από τα πιο πλούσια παραθαλάσσια θέρετρα του Βελγίου. Και είναι ο άνθρωπος που προτείνει να φτιαχτεί, επί ευρωπαϊκού εδάφους, ένα νέο Γκουαντάναμο για τους πρόσφυγες.

Ads

Η συνέντευξη του δημάρχου της Knokke θα μπορούσε να είναι και η ντροπή της Ευρώπης. Δημοσιεύθηκε σην βελγική Sudpresse και αναδημοσιεύεται από τη Le Soir.

Xωρίς περιστροφές, αναστολές και φόβο, ο Léopold Lippens ξεκινά λέγοντας: «Εκείνο που αρχίζει να μου προκαλεί ασφυξία, είναι πως δεν μιλάμε πια παρά μόνον για μετανάστες και μουσουλμάνους!».

Και προκειμένου, να αποτινάξει αυτή την… ασφυξία, ο δήμαρχος προτείνει την «ιδανική λύση» παράλληλα με την αυστηροποίηση των ελέγχων στα βελγο-γαλικά σύνορα: «Ωραία, οι άνθρωποι μπαίνουν στη χώρα μας», λέει και συνεχίζει: «Εάν έχουν άδεια παραμονής, είναι εντάξει. Εάν δεν έχουν, τότε είναι παράνομοι. Οπότε, γι αυτούς, ας φτιάξουμε ένα στρατόπεδο σαν το Γκουαντάναμο. Χωρίς τα βασανιστήρια. Κι ας τους στείλουμε πίσω στις χώρες τους!».

Ads

Παρά την… ανατριχίλα που προκαλεί η λύση που προτείνει, ο Leopold Lippens διαβεβαιώνει πάντως: «Οχι, δεν είμαι ρατσιστής». Κι αμέσωςμετά συνεχίζει στον ίδιο τόνο: «Ευτυχώς που υπάρχει το N – VA (το εθνικιστικό, συντηρητικό κόμμα της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας). Με τους σοσιαλιστές θα είχαμε άλλους 80.000 παράνομους παραπάνω. Και θα είχαν πάρει και άδεια παραμονής κι θα μπορούσαν να ψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές!».

Και στο σημείο αυτό ο δήμαρχος της Κnokke δεν παραλείπει να κατηγορήσει τους μετανάστες ότι είναι και… προνομιούχοι: «Δεν θέλουν», λέει, «να φάνε τα τρόφιμα που τους δίνουν. Ε, λοιπόν, ας μην φάνε. Δεν θέλουν να τους εξετάζουν γυναίκες γιατροί; Ε, λοιπόν, κακό γι αυτούς. Θέλουν φιλοξενία με ειδικές τουαλέτες…Μα, για όνομα του Θεού, υπάρχει ένα 20% των Βέλγων που δεν έχει πρόσβαση σ’ αυτό το δικαίωμα.»…