Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη για ένα κούρεμα χρέους. Αναφερόμενος στο ζήτημα της τρόικας επικαλέστηκε το παράδειγμα της CIA και το βασανιστήριο του «εικονικού πνιγμού».

Ads

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας για την τρόικα και το ζήτημα του χρέους είπε πως η Ελλάδα ωθείται κάτω από το νερό. «Πριν πάθει ανακοπή τη βγάζουν να πάρει μια ανάσα και στη συνέχεια σπρώχνεται και πάλι κάτω από το νερό».

Ο υπουργός Οικονομικών  δήλωσε πως οι αξιωματούχοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι αλλά το έργο της τρόικας προκαλεί μεγάλη ζημιά. «Και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding (εικονικός πνιγμός) και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα» δήλωσε.

«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις “κούρεμα χρέους”. Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων», κατέληξε.

Ads