Oι ισπανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εξάρθρωση του πυρήνα των τρομοκρατών και τον εντοπισμό πιθανών συνεργών.

Ads

Η αστυνομία της Καταλονίας δήλωσε σήμερα πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση ότι υπάρχουν 12 ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν άνδρα.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άλμπερτ Ολίβα είπε πως ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Γιούνες Αμπουγιακούμπ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαρόκο. Είναι πιθανότατα, ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη. 

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας είπε ακόμη πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν περισσότεροι από ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ την περασμένη Τετάρτη.

Ads

«Θα μπορούσε να είναι ένας, [θα μπορούσαν να είναι] δύο ή τρεις», είπε ο Ολίβα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές χθες, Σάββατο, κατάφεραν να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική ομάδα που σκόρπισε τον θάνατο στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς.

Σύμφωνα με την El Pais, στο κτίριο που ισοπεδώθηκε από την έκρηξη, στην πόλη Αλκαναρ και όπως όλα δείχνουν αποτελούσε την έδρα του πυρήνα, εντοπίστηκαν ίχνη DNA τριών ανθρώπων. Αυτό σημαίνει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι στο κτίριο μπορεί να βρίσκονταν έως και πέντε άτομα την ώρα της έκρηξης.

Η αστυνομία της Καταλονίας έδωσε τα στοιχεία των δραστών και όσων καταζητούνται.

Αναλυτικά:

image

Συλληφθέντες (4):

Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών

Σαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετών

Μοχάμεντ Αάλα, 27 ετών

Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά τραυματίας)

image

Νεκροί (5):

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών

Σαϊντ Αάλα, 19 ετών

Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών

Ομάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)

Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

image

Καταζητούνται (3):

Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)

Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών