Ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών παρέσυρε σήμερα με το όχημα που οδηγούσε μια ομάδα πεζών μπροστά από μια ντισκοτέκ στο Κουξχάφεν, στη βόρεια Γερμανία. Τραυμάτισε έξι ανθρώπους. 

Ads

Η τοπική αστυνομία, αναφέρει ότι μια διαμάχη που προηγήθηκε φαίνεται πως αποτέλεσε το κίνητρο της ενέργειας του οδηγού που «πιθανόν κατάγεται από τη Συρία». 

«Σε αυτό το στάδιο, το σενάριο ο άνδρας να είχε πολιτικά κίνητρα μπορεί να αποκλειστεί», πρόσθεσαν οι αρχές. Άλλες αναφορές λένε ότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος. 

Το όχημα αφού παρέσυρε τους πεζούς έπεσε πάνω σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων.

Ads

Οι παρευρισκόμενοι ακινητοποίησαν τον οδηγό έως ότου να φτάσει η αστυνομία. 

Οι τραυματίες, όλοι τους γερμανικής υπηκοότητας, είναι ηλικίας 19 έως 29 ετών. Οι πέντε από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του έκτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

Η Γερμανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των εορτών, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση με φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, πέρσι το Δεκέμβρη στο Βερολίνο.