Ένας αξιωματικός της γαλλικής Αστυνομίας βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης στις Βερσαλλίες για τον αστυνομικό και τη σύντροφό του που δολοφονήθηκαν από επίθεση τζιχαντιστή στο Παρίσι, καθώς αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Ads

Ο αστυνομικός όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του ήταν σε στάση προσοχής. Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μανουέλ Βαλς πέρασαν μπροστά από όλους δίνοντάς τους το χέρι, όμως ο εν λόγω αστυνομικός δεν έτεινε το χέρι του για χειραψία, αλλά συνέχισε να κοιτά ευθεία μπροστά αγνοώντας την παρουσία του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ προχώρησε στον επόμενο αξιωματικό, όμως ο Μανουέλ Βαλς κοντοστάθηκε και φαίνεται να του λέει κάτι για να απαντήσει ο αστυνομικός πως δεν θέλει να του σφίξει το χέρι.

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην αστυνομία. Στο Mantes-la-Jolie έχουμε τρία οχήματα για 40 αστυνομικούς» δήλωσε μετά την τελετή. Αμέσως μετά το περιστατικό ένας δημοσιογράφος ανάρτησε στο twitter ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό να απομακρύνεται με πατερίτσες.

Ads