Ξεκίνησε η δίκη για τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Closer. 

Ads

Συνολικά έξι άτομα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Γαλλία για τη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από παπαράτσι κατά τη διάρκεια διακοπών της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2012. Φωτογραφίες που όμως δεν έδειχναν γυμνό δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα  La Provence.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την έδρα να επιβληθούν αυστηρές ποινές, ενώ ο δικηγόρος του πριγκιπικού ζεύγους έκανε λόγο για «ανεπανόρθωτες ζημίες». Ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει δηλώσει ότι η δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών της συζύγου του ήταν οδυνηρές δεδομένου του τρόπου που έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

Το ζεύγος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά ο δικηγόρος του διάβασε γραπτή δήλωση του διαδόχου: 

Ads

«Η γυναίκα μου και εγώ πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε διακοπές στη Γαλλία σε μία απομονωμένη βίλα η οποία ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου και να απολαύσουμε τις ιδιωτικές στιγμές μας. Γνωρίζουμε τη Γαλλία και οι Γάλλοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε. Πιστεύουμε ότι σέβονται την ιδιωτικότητα και ιδιαίτερα των φιλοξενούμενων τους. Ο υπόγειος τρόπος με τον οποίο τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες μας σόκαρε γιατί παραβίασε την ιδιωτική μας ζωή».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 4 Ιουλίου.