Την απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δίνει νέα δημοσκόπηση της OpinionWay/ORPI, ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στις 11 Ιουνίου.

Ads

Η δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 2.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, προβλέπει ότι το κόμμα Republique en Marche! θα εξασφαλίσει ποσοστό 29% στον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου προηγείται του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων που συγκεντρώνουν ποσοστό 20%, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο με 18%.

Η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν εξασφαλίζει ποσοστό 13% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 9%, όπως καταδεικνύει η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του Radio Classique.

Ads

Την ίδια ώρα, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται να συγκεντρώσει μεταξύ 335 και 355 εδρών εκ των συνολικά 535 εδρών στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

Το κόμμα θα χρειαζόταν 289 έδρες για να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, με συνολικά 577 έδρες, περιλαμβανομένων των εκπροσώπων από την Κορσική.