Ορισμένες δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν που αφορούσαν στη χώρα του τη Γαλλία κι έγιναν στην Αθήνα κάνουν το γύρο των γαλλικών μέσων και προκαλούν αντιδράσεις. 

Ads

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, ο Μακρόν μίλησε στη γαλλική κοινότητα, στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και υποστήριξε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που δεν θέλει τις μεταρρυθμίσεις. 

«Οι Γάλλοι σιχαίνονται τις μεταρρυθμίσεις. Το είπα συχνά και το επανέλαβα πρόσφατα στην Ρουμανία. Μερικοί υποκρίνονται ότι στα λόγια μου ανακαλύπτουν μια πρόκληση. Η Γαλλία δεν είναι μια χώρα που θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τις θέλει (…) γιατί αντιστεκόμαστε, υπεκφεύγουμε. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος. 

Πρόσθεσε ότι για τον ίδιο, ήρθε η ώρα όχι μόνο για μεταρρυθμίσεις «αλλά για μια βαθιά μεταμόρφωση της Γαλλίας» και επεσήμανε τα μέτρα για τα εργασιακά που προτείνει η κυβέρνησή του. «Θα το κάνουμε χωρίς βιαιότητα, με ηρεμία, με εξηγήσεις, με νόημα», πρόσθεσε.

Ads

«Είμαι απόλυτα αποφασισμένος και δεν θα κάνω σε τίποτα πίσω, ούτε στους τεμπέληδες, ούτε στους κυνικούς, ούτε στους ακραίους. Και ζητάω και από εσάς να έχετε κάθε μέρα την ίδια αποφασιστικότητα», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.