Αποχαιρετισμός στο «Εθνικό Μέτωπο»: η Μαρίν Λεπέν πρότεινε σήμερα στα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας να βαπτίσουν εκ νέου το κόμμα τους δίνοντάς του το όνομα «Εθνικός Συναγερμός» (“Rassemblement national”), σε μια απόπειρα να αποβάλει το στίγμα μιας παράταξης που συνδέεται με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό και επομένως να διευκολύνει τις συμμαχίες με άλλα κόμματα.

Ads

«Η ανανέωση για την οποία με εκλέξατε, σας ζητάω τώρα να την ολοκληρώσουμε, αυτή είναι η προϋπόθεση της επιτυχίας μας» επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στο τέλος του 16ου συνεδρίου του κόμματός της στη Λιλ. Τα στελέχη του κόμματος καλούνται να επικυρώσουν ή όχι αυτήν την πρόταση ψηφίζοντας με επιστολική ψήφο, ενώ το αποτέλεσμα δεν θα γίνει γνωστό πριν από τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, προτεραιότητα του κόμματος θα πρέπει να είναι η αναρρίχηση στην εξουσία, ένας στόχος που θα μπορούσε να επιτευχθεί μονάχα μέσω των συμμαχιών με άλλα κόμματα.