Συναγερμό στο Βέλγιο προκάλεσε η απειλή για βόμβα σε δυο αεροπλάνα τα οποία πετούσαν με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Ads

Η μία πτήση είχε απογειωθεί από το Όσλο και η δεύτερη από το αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης. Τελικά και τα δυο αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια, το πρώτο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και το δεύτερο στην Τουλούζη της Γαλλίας. Στη συνέχεια πέταξε για Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, το γραφείο του έλαβε πληροφορίες για πιθανές απειλές, τις οποίες θεώρησε «αρκετά σοβαρές», με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα. Δεν έδωσε πάντως περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. 

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι δεν κλήθηκαν πυροτεχνουργοί στο αεροδρόμιο, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ελήφθησαν «κάποια μέτρα», τα οποία στη συνέχεια ήρθησαν. Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες δυο τζιχαντιστές πυροδότησαν εκρηκτικά στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.