Η βουλευτής των Εργατικών Άντζελα Ιγκλ δήλωσε ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Ads

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της θα γίνει τη Δευτέρα. Η Ιγκλ κατηγορεί τον Κόρμπιν ότι δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα. Τόνισε ακόμη ότι έχασε την εμπιστοσύνη των βουλευτών του και δεν είναι σε θέσει να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους ψηφοφόρους. 

«Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορα γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο».

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Τι θα κάνει ο Κόρμπιν 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει αρνηθεί να παραιτηθεί μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών από την σκιώδη κυβέρνηση του, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη νίκη του Brexit και την πρόταση μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του.

Όπως δήλωσε την Κυριακή μιλώντας στο BBC αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

«Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς» τόνισε. 

Και προειδοποίησε ότι εάν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.