Κατά του εθνικισμού τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς με βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του.

Ads

«H συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων, ο πατριωτισμός και οι αξίες μας είναι αυτές που μας διαμορφώνουν, που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Ας απορρίψουμε τον ακραίο εθνικισμό που μας αποδυναμώνει», αναφέρει ο Τϊμερμανς, με αφορμή τη σημερινή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται επίσης, στην πρόκληση της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καλώντας τους πολίτες της Ευρώπης να αντιταχθούν στον «πειρασμό του φόβου».

«Οι εθνικιστές είναι αντι-πατριώτες. Ο πραγματικός πατριώτης είναι εκείνος που είναι περήφανος για το έθνος στο οποίο ανήκει, και χρειάζεται ενότητα, ανοιχτότητα, συνεργασία με άλλους, καθώς η δύναμη προκύπτει από το συμβιβασμό και το διάλογο», συνοψίζει ο Τίμερμανς.

Ads

Και προσθέτει: «Σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα μνήμης των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων, θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα ότι το είσαι πατριώτης σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος, το να είσαι Ευρωπαίος σημαίνει να είσαι πατριώτης».