Οκτώ άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Ανάμεσα τους δυο παιδιά. Συγκλονίζουν οι εικόνες της διάσωσής τους αλλά και οι μαρτυρίες τους. Πώς κατάφεραν να γλιτώσουν. 

Ads

Ένα από τα δυο παιδιά που διασώθηκαν είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του ανθρώπου που γλίτωσε καθώς την ώρα που η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο εκείνος μαζί με έναν ακόμη ένοικο βρίσκονται εκτός.

 Βρήκαν καταφύγιο στο αυτοκίνητό του και ήταν αυτοί που σήμαναν συναγερμό ώστε να καταφτάσουν τα διασωστικά συνεργεία. Η γυναίκα του και τα δυο του παιδιά εγκλωβίστηκαν μέσα στα χαλάσματα και το χιόνι. 

Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό ενός παιδιού 

Οι οκτώ επιζώντες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της πυροσβεστικής σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου το ιατρικό προσωπικό τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται καλή.

Ads

image

Άναψαν φωτιά στην κουζίνα

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι οκτώ διασωθέντες, βρέθηκαν σε σοφίτα της κουζίνας του ξενοδοχείου όπου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ψύχος ανάβοντας φωτιά. Ο καπνός ήταν μάλιστα αυτός που οδήγησε τους διασώστες στο σημείο. 

«Μόλις μας είδαν ήταν ευτυχισμένοι και δεν κατάφερναν να μιλήσουν. Από το βλέμμα τους κατάλαβα ότι ήταν συγκλονισμένοι που μας είδαν. Τους βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας. Μάλλον είχαν μαζί τους τρόφιμα», λέει ένας διασώστης. 

«Ήταν υπέροχα. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας αγκάλιαζαν. Ενώ εμείς σκάβαμε εκείνοι μας άκουγαν. Τώρα ελπίζουμε να βρούμε και άλλους ακόμα και αν δεν έχουμε ακούσει θορύβους και δεν έχουμε άλλες ενδείξεις».

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

image