Προειδοποιητική βολή έριξε αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκαν διαδηλωτές στο Αμβούργο, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ads

«Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από πρόσωπα με βίαιες διαθέσεις στη συνοικία Σαντσενφέρτελ και έριξε μια προειδοποιητική βολή» ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αστυνομικός «κατάφερε τελικά να ξεφύγει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα και να βρεθεί σε ασφάλεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τόσο την Παρασκευή, όσο και την Πέμπτη, στο Αμβούργο ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων πυρπόλησαν περιπολικά στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Ads

Παράλληλα, ομάδες ατόμων προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και σε ένα κτήριο δικαστηρίου.

Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20 και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο, έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε από συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά 17 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 ήταν αστυνομικοί.