Μόλις μια ημέρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο, η αστυνομία της πόλης της Αμβέρσας στο Βέλγιο συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει σε πεζόδρομο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του.

Ads

«Στη 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι» προς πάσα κατεύθυνση για να γλιτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ στο κέντρο της Αμβέρσας έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ads

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός, «ένας άνδρας βορειοαφρικανικής καταγωγής» που φορούσε «στολή παραλλαγής», συνελήφθη κατά την καταδίωξη που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Ο άνδρας που προσπάθησε να οδηγήσει με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε μια περιοχή με εμπορικά καταστήματα στη βελγική πόλη Αμβέρσα ήταν Γάλλος που ζει στη Γαλλία και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.