Παρεμβάσεις στις εκλογές καταγγέλλει ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος χθες πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο μαζί με τον Ερσίν Τακάρ που αποτελεί τον «εκλεκτό» του Ερντογάν. 

Ads

Αναφορικά με τις εκλογές η μάχη μεταξύ των δυο θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή ενώ ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν, έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει σήμερα τι θα πράξει, αν και αναμένεται να στηρίξει τον πρώην πρόεδρο. 

Μετά την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε χαρακτηριστικά και στο παρελθόν υπήρξαν παρεμβάσεις, αλλά ο τουρκοκυπριακός λαός κατάφερε να δείξει τη βούλησή του στις κάλπες. 

«Δεν υπήρχαν παρεμβάσεις και στο παρελθόν; Υπήρξαν αλλά όχι έτσι. Και παρόλα αυτά, ο τουρκοκυπριακός λαός κατάφερε να δείξει τη βούλησή του στις κάλπες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από την δύναμη του τουρκοκυπριακού λαού. Ας αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει ποιον θα εκλέξει», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Ακιντζί.

Ads

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόσθεσε:

«Εσείς δεν έχετε, άλλωστε, το δικαίωμα να πείτε “αυτός θα είναι ο πρόεδρός σας”. Εκφράζω την λύπη μου για αυτούς που υιοθέτησαν αυτήν τη στάση. Αν είναι να εκλεγείτε με αυτόν τον τρόπο, τότε δεν θα είστε ο εαυτός σας, θα είστε κάτι άλλο και θα βρίσκεστε στη σκιά αυτών που σας έφεραν. Την ερχόμενη εβδομάδα σταματήστε τις παρεμβάσεις που βιώσαμε εδώ και βδομάδες. Καλώ αυτούς που έχουν αυτιά και ακούν, αλλά και αυτούς που δεν ακούν, να αφήσουν το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού στα χέρια του. Ο λαός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».

Από την πλευρά του ο Τατάρ υποστήριξε πως ο Ακιντζί «δεν επιθυμεί να δει τη βούληση των ανθρώπων μας, που αντικατοπτρίζεται σε αυτές τις σημαντικές εκλογές, σε σημείο που δεν σέβεται ούτε τον ίδιο τον λαό του». Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας υποστήριξε πως «στις 18 Οκτωβρίου, η νίκη τελικά θα είναι δική μας. Θα βρίσκομαι στο Προεδρικό ως εκπρόσωπός σας. Αυτή θα είναι η απάντησή μας από εκεί για όσους δεν μπορούν να το χωνέψουν. Να σεβαστείτε τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού».