Άγρια δολοφονία με τέσσερα θύματα διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα της Κύπρου γύρω στις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης. Νεκρός είναι γνωστός επιχειρηματίας, του οποίου ο πατέρας είχε επίσης δολοφονηθεί πριν μερικά χρόνια, ενώ και ο ίδιος στο παρελθόν είχε γίνει στόχος δολοφονίας. Επίσης νεκροί είναι δυο αστυνομικοί καθώς και ο δράστης. Ακόμη ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Πρόκειται γι’ αυτόν που πυροβόλησε το δράστη. 

Ads

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, 23 Ιουνίου.

Από τις πρώτες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας εξερχόταν από μπαρ της Αγίας Νάπας μαζί με φρουρούς και φίλους του. Άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε κουκούλα, τον προσέγγισε και τον πυροβόλησε.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν στην παρέα του επιχειρηματία. Ο ίδιος ο αστυνομικός τραυματίστηκε στην ανταλλαγή των πυροβολισμών και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ads

Ακόμη ένα ζευγάρι αστυνομικών, οι οποίοι συνόδευαν τον επιχειρηματία, έπεσαν νεκροί μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους, που σώθηκαν επειδή βούτηξαν κάτω από τραπέζι. Και οι τρεις αστυνομικοί ήταν εκτός υπηρεσίας. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο δράστης που σκοτώθηκε, ήταν ένας 41χρονος από την Αλβανία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε έναν ή και δύο συνεργούς.

Ο δράστης έφερε μάλλον καλάσνικοφ. Στο μεταξύ, εντοπίστηκε σε πρατήριο βενζίνης το οποίο βρίσκεται έξω από την Αγία Νάπα, κοντά στο νέο κοιμητήριο, αυτοκίνητο να φλέγεται κι όπως εικάζεται πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που πιστεύεται ότι ήταν δύο ή και περισσότεροι. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.