Δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφορά σε χρηματισμό του νυν υπ. Εσωτερικών από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη αγνοείται σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.

Ads

 
Σύμφωνα με το HOT DOC, η εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη*, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του, ο οποίος φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ως βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης πράγματι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κανένας μεγαλοοφειλέτης στο απυρόβλητο» και θέμα τη διερεύνηση οφειλών του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.

Όσα βρέθηκαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του HOT DOC, και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους. Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.
 
Το περιοδικό αναφέρει ότι η δικογραφία φαίνεται να φεύγει το Δεκέμβριο για τον Άρειο Πάγο αλλά χάνεται καθώς τέσσερις μήνες μετά – και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή – η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν έχει φτάσει στη Βουλή, τουλάχιστον έως τις τρεις Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του κοινοβουλίου. Ο δε διευθυντής του υπ. Δικαιοσύνης υποστήριξε μιλώντας στο περιοδικό ότι δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.
 
Πάντως στα χειρόγραφα αρχεία του Αναστάσιου Πάλλη φέρεται να εμφανίζονται εκτός από το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη κι άλλα ονόματα άλλων πολιτικών και υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.
 
* Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, συνελήφθη και προφυλακίστηκε μετά από ένταλμα σε βάρος του για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση εκταμίευσης δανείου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBΒ την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο εφοπλιστής. Τον Οκτώβριο είχαν βρεθεί σε έπαυλη ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη -μετόχου και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα – οπλοστάσιο καθώς κι ένα ναζιστικό μουσείο. Επιπλέον, ο Πάλλης καταζητούνταν για την κακουργηματική αρπαγή του Έντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του και πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης.