«Νεαρό σοφό» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας πως «έχει μια εκπληκτική φιλοπατρία, είναι ένα γερό μυαλό, είναι πράος, συναινετικός, μειλίχιος».

«Μέχρι χθες τον ήξερα πολύ λίγο, χθες που τον γνώρισα περισσότερο, μιλώντας μαζί του για καμιά ώρα, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερος από ό,τι πίστευα» συμπλήρωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Ήταν σαν ένας καλός γιος μου», συνέχισε ο κ. Ζουράρις.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του δήλωσε ότι την υπέβαλε με δική του πρωτοβουλία. «Όταν ο Πάνος Καμμένος μου είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει, του είπα ‘πολύ απλό, παραιτούμαι’», πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι δεν υπάρχει γεωγραφική, αλλά πάντοτε πολιτική ονομασία. 

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι, μετά τον σάλο που ξέσπασε με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας περί οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη. Μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον Κώστα Ζουράρι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός.