Αρκετοί είναι πλέον οι Έλληνες που δεν μπορούν να καταβάλουν ενοίκιο ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΟΤΕ. Αποτέλεσμα σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να ζουν μόνιμα σε τροχόσπιτα ή σε σκηνές οργανωμένων κάμπινγκ στην περιφέρεια Αττικής.

Ads

 
Πλέον, στα οργανωμένα κάμπινγκ που λειτουργούν όλο τον χρόνο έχουν βρει «καταφύγιο» αρκετές οικογένειες, χαμηλόμισθοι, άνεργοι που παλεύουν για την επιβίωση.
 
Λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, η κ. Μπαλαμού με τον γιο της έχουν στήσει το δικό τους σπιτικό και ζώντας με τα ελάχιστα προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή.
 
«Εδώ είναι το μόνιμο σπιτικό μας πια. Προσπαθούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» σημειώνει η ίδια στην κάμερα και τονίζει ότι «από το να ζει κανείς σε χαρτόκουτο είναι καλύτερα να ζει εδώ».


 
Σημειώνει ότι παίρνει μια μικρή σύνταξη με την οποία δεν μπορεί να συντηρήσει σπίτι. Διατηρούσε δική της εταιρεία καθαρισμού που έκλεισε.
 
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, κ. Λινός, υποστηρίζει ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους».
 
Όταν ερωτάται για την τιμή επισημαίνει ότι « οι καταστάσεις για τους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν μόνιμα είναι διαφορετικές» καθώς υπάρχει και το ανθρωπιστικό στοιχείο.
 
«Δεν μπορούμε όμως να τους εξυπηρετήσουμε όλους» σημειώνει «πρέπει να βοηθήσει και το κράτος».