Μετά την ανακοίνωση του Γαβριήλ Σακκελαρίδη, ότι δέχθηκε εκβιασμούς, τονίζοντας όμως ότι «η Αριστερά δεν εκβιάζεται από τους νόμους της ζούγκλας» και πλήθος αρθρογράφων στο διαδίκτυο που στήριξαν τον υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων στις εκλογές του Μαΐου, σήμερα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του.

Συγκεκριμένα, στο zougla.gr όπου για αρκετές ημέρες δημοσιεύονταν άρθρα για τον «πρωταγωνιστή με το καρότο», ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έγραψε ότι «ο πρωταγωνιστής του καρότου δεν είναι άλλος από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» και τον κατηγόρησε ότι «θεωρεί ότι μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να οχυρώνεται πίσω από την Αριστερά που δεν... υποκύπτει».

Το zougla.gr αναφέρει πως έχει στην κατοχή του βίντεο, που του παρέδωσαν φοιτητές, και στο οποίο εμφανίζεται ο Γ. Σακελλαρίδης «να μπαίνει σε site γνωριμιών, να αυτοϊκανοποιείται ανοίγοντας την κάμερα σε αγνώστους, συμπεριφερόμενος κατά τρόπο που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και όταν αυτό γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο να ζητάει και τα ρέστα».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υποστηρίζει ότι εάν ο Γ. Σακελλαρίδης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο δεν θα τον ενδιέφερε το θέμα και ότι ήρθε σε επικοινωνία με «τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων τρεις βουλευτές» προσπαθώντας «να αποφύγει την δυσάρεστη για εκείνον κατάσταση της δημοσιοποίησης». 

Κατηγορεί ακόμη τον Γαβριήλ Σακκελαρίδη για υποκριτική στάση αναφορικά με το «εφεύρημα των προσωπικών δεδομένων πίσω από το οποίο επιχειρεί να κρυφτεί». Τέλος τον καλεί να αποχωρήσει από την πολιτική «γιατί η Αριστερά αγωνίστηκε με αίμα και όχι με καρότα» και γιατί «εξέθεσε το πολιτικό του περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως «από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου».

Την Πέμπτη και η ΕΣΗΕΑ άσκησε δριμεία κριτική στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο καθώς σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια, που δυστυχώς αναπαράγονται και από άλλα Μέσα, με προφανή τη σκοπιμότητα του πολιτικού εκβιασμού. Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που ήδη εξετάζει προηγούμενη ανάλογη περίπτωση, καλείται και πάλι να επιληφθεί».

Παράλληλα η Ένωση υπογραμμίζει πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και η ιδιωτική του ζωή είναι απόλυτα σεβαστά και απαραβίαστα».