Mήνυμα ότι δεν έχει «καμία σκέψη για παραίτηση» στέλνει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι υπάρχει ανοιχτό πολιτικό θέμα μετά τη στάση που κράτησε στην ψηφοφορία του Σαββάτου στη Βουλή και την επιλογή της να δηλώσει «Παρών».

Ads

«Δεν έχω καμία σκέψη για παραίτηση, τα δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού. Δεν επιχείρησαν καν να τα διασταυρώσουν μαζί μου», δήλωσε απόψε στο naftemporiki.gr η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, μετά τις διαρροές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη ψηφοφορία στην κυβέρνηση επικρατούν εισηγήσεις για ανασχηματισμό και απομάκρυνση των δύο υπουργών που ψήφισαν «Παρών», του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Δημήτρη Στρατούλη, ενώ ανοιχτό πολιτικό θέμα υπάρχει και με την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Δύο υπουργοί, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Νίκος Ξυδάκης, δήλωσαν δημόσια ότι οι ίδιοι εάν διαφωνούσαν θα είχαν υποβάλει τις παριατήσεις τους, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στην στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγραψε σχόλιο με τον τίτλο «Lost in Space».

Ads

Eπίσης, η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της σήμερα έγραψε ότι «προκύπτει σαφώς ότι τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβέρνησης και ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το οποίο οδηγεί σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνοντας ότι «ανάλογο θέμα υπάρχει και για την πρόεδρο της Βουλής, που επίσης δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης».