Τον αποκλεισμό του Γιάννη Μπουτάρη από το Άγιον Όρος λόγω της υποστήριξή τους στη διοργάνωση του Gay Pride Θεσσαλονίκης ζητούν με επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα του Άθω, κληρικοί, μοναχοί και πανεπιστημιακοί θεολογικών σχολών. 

Ads

Σύμφωνα με το Έθνος, με σχετικό κείμενο που υπογράφουν ως «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών», ζητούν να αποκλειστεί ο Γιάννης Μπουτάρης από το «Περιβόλι της Παναγιάς» ή τουλάχιστον να πάψει να σχετίζεται ως Δήμαρχος με φορείς του Αγιου Όρους. 

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διοργανώνει επί τρία χρόνια το  Gay Pride της Θεσσαλονίκης, «μολύνοντας το πνευματικό περιβάλλον και διώχνοντας την χάριν και ευλογία του θεού από την πόλη»! Μάλιστα χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία ως «ένα βδελυκτό και αποτρόπαιο αμάρτημα που αποδεδειγμένα προκαλεί την τιμωρία του θεού, ο οποίος την επιβάλλει για λόγους παιδαγωγικούς».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι επικεφαλής της Αγιορείτικης Εστίας, με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος, ενώ επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος. 

Ads

Η «Σύναξη» λοιπόν ζητά από την Κοινότητα του Αγίου Όρους να γίνει επίσημη παραίνεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απέχει από τη διοργάνωση, σε αντίθετη περίπτωση να του απαγορευτεί η είσοδος ή τουλάχιστον να σταματήσει να έχει σχέση με την Αγιορείτικη Εστία.

Η σχετική επιστολή