Διαψεύδουν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Υγείας, όσα αποκάλυψε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αίτημα που φέρεται να ήρθε από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ads

Ο κ. Χαλκιαδάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, προτάθηκε η επιστροφή σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού στο Ηράκλειο.

Μετά από τα δημοσιεύματα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Ουδέποτε και ουδείς πρότεινε lockdown για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη.

Αντιθέτως τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής και εργαστηριακής επιτήρησης και η ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός ως το ουσιαστικότερο μέτρο για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και των επιπτώσεων της κυκλοφορίας του ιού και των μεταλλαγμένων στελεχών του».

Ads