Την πρόταση του παγώματος των καταθέσεων των πλούσιων Ελλήνων πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, Rheinische Post. 

Ads

«Προτείναμε στον κ. Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα» υποστηρίζει στην εφημερίδα ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.

Παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να στηρίξει τη δημιουργία ενός σοβαρού κράτους με τη χρήση κονδυλίων του  επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ.

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, για χάρη της Ρωσίας. 

Ads

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας». Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τα παιχνίδια που παίζει τις τελευταίες εβδομάδες.