Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοικήσεως Άγγελου Φιλιππίδη και παρέμεναν μέχρι σήμερα στο Λονδίνο, παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές. 

Ads

Το ζεύγος Γριβέα επέστρεψε από το Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών της Αστυνομίας όπου και θα διανυκτερεύσουν. Την Πέμπτη θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών που διερευνά την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως η έκδοση του ζευγαριού είχε αποφασιστεί από βρετανικό δικαστήριο στις 24 Ιουλίου

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό δεν αναμενόταν να ξεκινήσει πριν από το Νοέμβριο ωστόσο ο Κυριάκος Γριβέας είχε ανακοινώσει πως θα επέστρεφαν στην Ελλάδα με δική τους βούληση τον Σεπτέμβριο. Η προφυλάκιση του ζευγαριού δεν θεωρείται δεδομένη, καθώς οι περισσότεροι εκ των υγκατηγορουμένων του ζεύγους Γριβέα αφέθηκαν ελεύθεροι (Άγγελος Φιλιππίδης, Δημήτρης Κοντομηνάς κλπ).

Και οι δύο κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος Γριβέα τον Μάρτιο και Ιούλιο του 2009 είχε πάρει από το ΤΤ συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη τότε εταιρεία τους C&C International και τα χρήματα αυτά χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Ads