Σε τραγωδία κατέληξαν οι διακοπές ενός ζευγαριού από το Ηράκλειο που είχε κατασκηνώσει στην παραλία Γεοποτάμου στο Ρέθυμνο όταν προσπάθησαν να σώσουν δύο παιδιά τους από πνιγμό.

Ads

Ένας άνδρας και μία γυναίκα 35 ετών, ζευγάρι, έχασαν τη ζωή τους όταν γύρω στις 9 το βράδυ αντιλήφθηκαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

‘Ανδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Ads

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.

Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακοτρείου οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά αυτός υπέκυψε.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα τέσσερα άτομα κινδύνευσαν να πνιγούν, με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν Άγγλο 47 ετών και έναν Νορβηγό 44 ετών, τους οποίους διέσωσαν οι ναυαγωσώστες.