Έναν πρόσφυγα που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στη θάλασσα περισυνέλεξε με το σκάφος του ένα ζευγάρι που έκανε τις διακοπές του, σύμφωνα με το Έθνος. 

Ads

Ο Δημήτρης Δελλής και η Σάντρα Τσιλιγκερίδου την περασμένη Πέμπτη βρίσκονταν με το σκάφος τους κοντά στην Ψέριμο, όταν είδαν έναν άνθρωπο να επιπλέει στο νερό.

Όπως περιέγραψε η κ. Τσιλιγκερίδου, στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για δύτη τον οποίο προσπέρασαν για να μην τον τραυματίσουν με το σκάφος. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τον πλησίασαν, τον περισυνέλεξαν και ειδοποίησαν το λιμενικό. 

Ο Μοχάμεντ, όπως είναι το όνομα του, είχε ξεκινήσει από την Τουρκία στις 5 τα ξημερώματα, με προορισμό την Κω. Μαζί με άλλους 39 πρόσφυγες από τη Συρία επέβαινε σε μια βάρκα, όταν το ένα κουπί έφυγε από τη θέση του λόγω κακοκαιρίας και έπεσε στο νερό. Ο Μοχάμεντ βούτηξε στη θάλασσα για να το πιάσει και να συνεχίσει με τους υπόλοιπους την πορεία προς το ελληνικό νησί. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ να ανέβει ξανά στη βάρκα καθώς τον παρέσυραν θαλάσσια ρεύματα. Επί 13 ώρες πάλευε με τα κύματα.  

Ads

«Σώσαμε έναν άνθρωπο που ήταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος. Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκωτή βάρκα και δυο κουπιά να έρθουν Ελλάδα. Στο μισάωρο, από την κακοκαιρία, τους έφυγε το ένα κουπί και ο άνθρωπος βούτηξε να το πιάσει. Τα ρεύματα όμως τον τράβηξαν μακριά. Μόλις που πρόλαβαν να του πετάξουν ένα σωσίβιο. Θυσιάστηκε για τους φίλους του και βρεθήκαμε μπροστά του για να τον βγάλουμε. Νιώθω ευλογημένη» γράφει η κ. Τσιλιγκερίδου στο facebook δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία από το περιστατικό.