Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τα αναφερόμενα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου» διέταξε η διοικήτρια του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού.

Ads

Σύμφωνα με αυτό, μέσα στο χώρο υποδοχής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στήθηκε εν ώρα υπηρεσίας εορταστικό τρικούβερτο γλέντι, το οποίο και μεταδόθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ζωντανή σύνδεση από τους συμμετέχοντες σε αυτό μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες έως και σήμερα το μεσημέρι παρέμεναν αναρτημένες σε κατάσταση «δημόσια» και προσβάσιμες από όλους τους επισκέπτες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από το γλέντι με μπόλικο αλκοόλ, φαγητό, τσιγάρα, μπουζούκι, τουμπερλέκι και ζεϊμπέκικα σε γραφεία και στο χώρο των εξεταστηρίων, ακόμα και ρίψη κυπέλλων εξετάσεων στο πάτωμα αντί πιάτων. Ενώ, όπως φαίνεται συμμετείχαν εργαζόμενοι, νοσηλευτές και γιατροί, καθώς και ιδιωτικοί φύλακες.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συμμετέχοντες φέρονται να λένε «τώρα είμαστε για x ray» και «αν έρθει κανένας θα πούμε έχουμε ασθενή».