Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όχι με συνθήματα αλλά αξιοποιώντας της προοδευτική πολιτική δυναμική που έρχεται από την κοινωνική βάση» αναφέρει σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα τα «Νέα», με τίτλο «Γέφυρα εμπιστοσύνης και στρατηγικής», ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας πως «ο διάλογος είναι ανοιχτός για όλους, αν το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν εμπιστοσύνη στο πρόσημο των πολιτικών τους απόψεων, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από έναν τέτοιο διάλογο που θα οριοθετήσει συγκλίσεις και διαφωνίες».

Ads

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Με κορμό και πυλώνα αυτής της πλατιάς κινητοποίησης τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία σύμπλευσης των αριστερών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων αρχίζει να παίρνει διακριτά χαρακτηριστικά και να θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής ατζέντας που θέτει τρία βασικά ζητήματα στον προγραμματικό της λόγο: την ενίσχυση της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση με μεγαλύτερη ένταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων (ατομικά δικαιώματα, κοινωνικές ελευθερίες, δημοκρατική εμβάθυνση στην πολιτειακή μας οργάνωση), την ανάσχεση της ακροδεξιάς και των ακραία νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης και συνεχίζει: «Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όχι με συνθήματα αλλά αξιοποιώντας της προοδευτική πολιτική δυναμική που έρχεται από την κοινωνική βάση. Στην μεγάλη προοδευτική παράταξη που θέλουμε να συγκροτήσουμε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι, πρέπει να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους και στόχους. Η επιλογή συνάντησης της Αριστεράς με δυνάμεις της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς είναι στρατηγική επιλογή κι όχι κίνηση τακτικής. Έχει βάθος περιεχομένου και βαθύ χρονικό ορίζοντα. Δεν είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο ούτε για τις ευρωεκλογές ούτε για τις εκλογές του Οκτώβρη».

Η πρωτοβουλία πολιτών «Γέφυρα» είναι σημαντική καθώς εκκινεί από την ανάγκη να ξεπεραστεί η πολυδιάσπαση και να ενισχυθεί μια τολμηρή, αριστερή, μεταρρυθμιστική πολιτική, επισημαίνει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Είναι σημαντικό και κρίσιμο να τονίσουμε ότι τα μείζονα πολιτικά θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε και σε συλλογικό και σε κυβερνητικό επίπεδο, συγκλίνουν με τα αντίστοιχα προβλήματα και τις αντίστοιχες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ads

Στόχος μας είναι να ενισχύουμε τον προοδευτικό πόλο και να προχωρήσουμε σε μια εποικοδομητική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, μακριά από τα fakenews και την τεχνητή πολωση που επιδιώκει η ΝΔ. Απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία των πολιτών, στους πολλούς που επλήγησαν από την κρίση, σε όσους δεν θέλουν να γυρίσει η χώρα πίσω στο αδιέξοδο μονοπάτι της λιτότητας και των πολιτικών εσωτερικής υποτίμησης. Κοιτάμε μπροστά, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική κοινωνία.

 διάλογος είναι ανοιχτός για όλους, αν το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν εμπιστοσύνη στο πρόσημο των πολιτικών τους απόψεων, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από έναν τέτοιο διάλογο που θα οριοθετήσει συγκλίσεις και διαφωνίες. Όποιος αρνείται τον διάλογο μάλλον δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του».

ΑΠΕ- ΜΠΕ