Πάρτι ξέφρενο σε τουριστικό ημερόπλοιο της Ζακύνθου, χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου προφύλαξης για την μετάδοση του  covid 19, έφερε στη δημοσιότητα η σελίδα στο  FB “Green Activist Group”. Σύμφωνα με τη σελίδα, το βίντεο ανάρτησε στη σελίδα του ένας τουρίστας στις 12 Αυγούστου.

Ads

Ο Ζακυνθινός ακτιβιστής Δημήτρης Κλάδης λέει στο tvxs.gr, ότι το λιμενικό Ζακύνθου ενημερώθηκε σχετικά, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, στοχοποιήθηκε από τον πλοιοκτήτη ο ίδιος, με τον οποίο πλέον βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

«Ξεκίνησα καταθέτοντας το δεύτερο βίντεο που είδαμε, στον εισαγγελέα. Με παρέπεμψε στο λιμεναρχείο. Ο λιμενάρχης με τη σειρά του είπε επίσης ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μου είπε να καταθέσω τα βίντεο σε ανακριτή. Δηλαδή δεν μπορούσαν να κάνουν έλεγχο για το πόσα άτομα μπαίνουν στα πλοία, ούτε να πάει ένα σκάφος του λιμενικού την ώρα που γίνονται τα πάρτι να ελέγξει!»

Ο Δ. Κλάδης συνεχίζει λέγοντας πως μετά την κοινοποίηση των βίντεο, δέχθηκε απειλές τηλεφωνικές από τον γιο του πλοιοκτήτη. Πήγε όμως στον εισαγγελέα και κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου.

Ads

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά παραβάσεων. Έχουμε θέμα και με τα λήμματα που πετούν. Τις προάλλες, ένα από τα πλοία του, χτύπησε δύο ιστιοπλοϊκά κι έφυγε. Κι αυτό είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο, αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, απολαμβάνει ένα καθεστώς ασυλίας λόγω των σχέσεων του με στελέχη της ΝΔ» λέει ο Δ. Κλάδης.

Τα βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου και οι κάτοικοι Ζακύνθου σχολιάζουν αναστατωμένοι το γεγονός της ανεπάρκειας των αρχών αλλά και το ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που τα μαγαζιά κλείνουν στις 12 το βράδυ για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.