Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα κατά της αγοραπωλησίας των ορεινών, καθώς αρκετοί ήταν οι Ζακυνθινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας των Κατοίκων των Ορεινών και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Διοικητήριο. Μετά τη σχετική απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ επίσης στη Ζάκυνθο βρέθηκε για να διαδηλώσει κατά της αγοραπωλησίας και ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, Θοδωρής Γαλιατσάτος.

Ads

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συγκέντρωσης:

Εμείς οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου, ιδιοκτήτες γης που κινδυνεύουμε να την χάσουμε, από μία πρωτοφανή απάτη που έχει γίνει είς βάρος μας τα τελευταία 6 χρόνια, καθώς και οι πολίτες της Ζακύνθου που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να συνταχθούν μαζί μας και να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το νησί μας και την περιοχή γύρω από το ναυάγιο από τα αρπακτικά που την επιβουλεύονται.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει να τοπογραφηθεί η δημοτική περιουσία στην περιοχή και να δηλωθεί στο κτηματολόγιο, επίσης ο δήμος να καταθέσει διεκδικητική αγωγή για να προστατέψει την δημοτική περιουσία από τους καταπατητές.

Ads

Καλούμε την περιφέρεια Ιονίων Νησων να προστατέψει όλες τις δημόσιες υποδομές (δρόμοι κτλ) που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή με χρήματα της Νομαρχίας Ζακύνθου και του ελληνικού λαού, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και η ανεμπόδιστη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού στην περιοχή του Ναυαγίου και στη θάλασσα.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να τηρήσει την νομιμότητα και να προστατέψει την δημόσια περιουσία και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία των Ελλήνων πολιτών

Τέλος καλούμε όλους να αγωνιστούμε από κοινού για να προστατέψουμε το νησί μας και τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας για να μην καταλήξουμε να είμαστε ξένοι στον τόπο μας!!!

Αδ. Γεωργιάδης: «Θέλει η Ζάκυνθος μία μεγάλη επένδυση ή δεν θέλει;»

Από τη μεριά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επετέθη στους κατοίκους του νησιού που κινητοποιούνται, υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι τέτοιου είδους επενδύσεις είναι σημαντικές για τον τόπο. Την ίδια στιγμή πάντως, αρνήθηκε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για την παράνομη αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων πάνω από την παγκοσμίως γνωστή παραλία «Ναυάγιο».