Ένας απότακτος αστυνομικός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των έξι συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχειρήσης νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επιχειρηματίας επίσης δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Οι τρεις συλλήψεις έγιναν στην Ζάκυνθο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άλλες έγιναν στην Αθήνα και η μια στον Πύργο. Τον απότακτο αστυνομικό είχε καταγγείλει στο παρελθόν ο Ντίμης Κορφιάτης. Σύμφωνα με το newsbomb.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες στη φυλακή ενώ πρόσφατα είχε αφεθεί ελεύθερος και είχε επιστρέψει στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr οι αστυνομικοί από την Αθήνα έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Ζάκυνθο υπό άκρα μυστικότητα και προχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες σε συλλήψεις για την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη. Κατά την ίδια πηγή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι συλληφθέντες στη Ζάκυνθο μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμεναρχείου στην Κυλλήνη και από εκεί με αυτοκίνητα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα.

Ads

Η σύζυγος του Ντίμη Κορφιάτη που έπεσε νεκρός στις 7 Μαΐου, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη. Η γυναίκα ήταν επιχειρηματίας και ασχολούνταν με ενοικιαζόμενα δωμάτια και με μισθώσεις αυτοκινήτων σε τουρίστες. Η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει νεκρή από πυρά ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με τον 53χρονο να γλιτώνει τότε με δύο διαμπερή τραύματα και μία σφαίρα στο σαγόνι.

Σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το STAR έχουν καταγραφεί οι εκτελεστές της άτυχης γυναίκας πάνω σε μηχανή μεγάλου κυβισμού με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κράνος. Περιγράφοντας τι είχε συμβεί ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ότι «την 9η Ιουνίου 2020 και περί ώρα 14:25μ.μ στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου και ενώ ευρισκόμουν μαζί με την σύζυγο μου Χριστίνα – Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, λίγα μέτρα μακριά από την οικία μας δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος της συζύγου μου και ο βαρύτατος τραυματισμός μου. Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (…) μοντέλο (…) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Κορφιάτης πυροβολήθηκε συνολικά 28 φορές από τον ένοπλο που τον δολοφόνησε με Καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου.