Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, είχε την Τετάρτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ads

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε κατά την υποδοχή ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται, αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ζόραν Ζάεφ να υπερθεματίζει, επισημαίνοντας πως «αυτή είναι η πραγματική επιτυχία». 

«Εκπληρώνω το όνειρό μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά την αντιφώνησή του, τονίζοντας πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία». 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ που βρίσκεται στην Ελλάδα για το συνέδριο του Economist και συνάντησε σήμερα, τον Έλληνα πρωθυπουργό, μιλώντας στο Euronews, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη χώρα του – «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης της ΝΔ απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών.