Αντιδράσεις και από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής. 

Ads

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ήταν από τους πρώτους κυβερνητικούς που αντέδρασαν, δηλώνοντας αντίθετος στην επιστροφή της χώρας στη δραχμή καθώς αυτό θα ωφελούσε μόνο τη Γερμανία, «αφού θα αγοράσει την Ελλάδα μπιρ παρά». 

Στην ίδια γραμμή και ο Δημήτρης Βέττας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε η συζήτηση για τη δραχμή, όχι μόνο δεν χωράει αλλά «δεν είναι καν πολιτική άποψη». 

«Το να θεωρούμε εμείς ότι η λύση είναι η δραχμή είναι τουλάχιστον αφελές», υποστήριξε, λέγοντας, ότι η δραχμή δεν αποτελεί κεντρική πολιτική άποψη της κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ads

«Η επιστροφή στην εθνική νόμισμα σημαίνει εθνική απομόνωση. Δεν μπορούν απόψεις περί δημοψηφισμάτων, δραχμής ή ό,τι άλλο θέλει να σκεφτεί και να ισχυρίζεται κανείς να είναι εργαλείο βοήθειας για την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταλήγοντας, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «η ευθύνη βαραίνει τον καθένα, πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Δεν πρέπει να πάμε και στην άλλη λογική να μη λέει κανείς ότι θέλει αλλά σε στιγμές που θέλει ψυχραιμία πρέπει να προσέχουμε».   

Σβίγκου: Ο Ξυδάκης ουδέποτε υποστήριξε τη δραχμή 

Από την πλευρά της, η Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ανέφερε ότι ο Νίκος Ξυδάκης ουδέποτε έχει υποστηρίξει τη δραχμή ή το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ όπως φαίνεται από τη διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε.

Η Ράνια Σβίγκου τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να ολοκληρώσει την αξιολόγηση χωρίς να περιλαμβάνονται νέα μέτρα ενώ αναφορικά με τα σενάρια περί GREXIT, είπε πως κάποιοι προσπαθούν να λειτουργήσουν παρελκυστικά ως προς τη διαπραγμάτευση. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι κανείς δεν βάζει προληπτική νομοθέτηση μέτρων ενώ είπε πως δεν υπάρχει σχέδιο για εκλογές σημειώνοντας πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.