Είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, “όπως και η ίδια η Άννα Ασημακοπούλου ομολόγησε” σημείωναν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ads

Συγκεκριμένα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας. Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012, προσέθεταν οι πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και επεσήμαναν ότι “Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη”.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, “είναι ο άνθρωπος που: «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ”, και “πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ads

Ποτάμι

Προκύπτει αντιδεοντολογικό ζήτημα, εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της ΕΕΤΤ, συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, υποστηρίζει το Ποτάμι.

Με ανακοίωση του γραφείου τύπου του κόμματος απαντά στην βουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου που θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου σημειώνοντας τα εξής αυτονόητα. «Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή», επισημαίνει το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι τονίζει ότι παραμένει σταθερό στις αρχές του και είναι υπέρ της πραγματικής ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών. «Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν τη σέβονται, αλλά αντιθέτως την παραβιάζουν συστηματικά. Σεβασμός με πράξεις, λοιπόν, και όχι με ευκαιριακές δηλώσεις», αναφέρει.