Κλειστό από σήμερα και το υπουργείο Οικονομικών, με εφοριακούς, τελωνειακούς, Γενικό Λογιστήριο, ΓΓΠΣ να απέχουν από την εργασία, καθώς οι τρεις Ομοσπονδίες εργαζομένων έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ads

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική τη δεκαήμερη απεργία κατόπιν των ασφαλιστικών μέτρων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία από σήμερα στις 7.00 το πρωί και μέχρι αύριο στις 7.00 το πρωί. Τροποποίησαν δε το αίτημά τους, λόγω της δικαστικής απόφασης, και ζητούν την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, ενώ εξουσιοδότησαν την εκτελεστική επιτροπή για άλλες δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κατά τις ημέρες απεργίας των τελωνειακών θα εκτελωνίζονται μόνο ευπαθή προϊόντα, καύσιμα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, στρατιωτικό υλικό και ζωντανά ζώα.

Επισημαίνεται ότι χθες το υπ. Ανάπτυξης ανέστειλε την απόφαση για επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης των καυσίμων.

Ads

Οι εφοριακοί έχουν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες, από σήμερα και μέχρι τις 21 του μήνα αντιδρώντας στη μείωση των αποδοχών τους κατά 50% μέσω του ενιαίου μισθολογίου.

Από σήμερα και μέχρι τις 27 Οκτωβρίου εξελίσσεται η 10ήμερη απεργία των υπόλοιπων εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι επίσης αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών εκπροσωπεί τους εργαζομένους σε Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Γενικό Χημείο, Νομικό Συμβούλιο, ΓΓΠΣ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.