Για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις προκειμένου να επιβαρύνει τα τιμολόγια ηλεκτρισμού των καταναλωτών καταγγέλλει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την απόφαση της ΡΑΕ να αυξήσει το τέλος για την «πράσινη» ενέργεια έως 31%.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη,  πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για  να δημοσιοποιηθεί.

Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης. Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους».

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις της ΡΑΕ από 1 έως 31% τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Για την οικιακή χρήση, η αύξηση του τέλους είναι 4,4 %, ενώ μείωση της χρέωσης προβλέπεται μόνο για μια κατηγορία επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.